Workshop Salsa

Deze workshop is een leuke, actieve optie voor groepen, een bedrijfsfeest of wat je maar te vieren hebt. De Salsa workshop van Release Dance Academy is geschikt voor elk niveau, voor zowel beginners als gevorderden. We focussen ons op de LA Style, heel bekend in Nederland en dus ook het meest gedanst.

Laat je meevoeren op het Cubaanse ritme en geniet met elkaar van een onvergetelijke workshop

Wat kun je verwachten van de Workshop Salsa?

Salsa, afkomstig uit Cuba, is een razend populaire dansvorm. Tegenwoordig zijn er diverse stijlen binnen de Salsa, waaronder de Cubaanse Salsa, Rueda de Casino, Mambo, de New York Style en LA Style. Salsa-dansen draait om het uitvoeren van basisfiguren binnen een gemakkelijk te volgen patroon, waarbij de focus ligt op beweging en muzikaliteit. De leider bepaalt de figuren op basis van de muziek.

In onze Salsa workshop ligt de nadruk vooral op de LA Style, waarbij de leiders op de eerste tel met hun linkerbeen naar voren stappen. Deze stijl is het meest bekend en wordt veel gedanst in Nederland. Tijdens de workshop leer je de belangrijkste elementen, krijg je de juiste technieken aangeleerd, en raak je vertrouwd met de basispassen en draaitjes. Of je nu als koppel deelneemt of solo, deze workshop biedt voor iedereen een geweldige kans om de wereld van Salsa te ontdekken!

Het bijzondere van een Salsa workshop

✔ Je kunt je kleden in Cubaanse stijl, maar natuurlijk ook in kleding die je zelf mooi vindt en wat lekker om je heen zwiert. Korte rokken zijn meer geschikt dan lange rokken. Het niveau mag gerust bij iedereen wat verschillen, dat maakt het juist extra spannend en daagt uit om het nog beter te leren.

✔ Salsa dansen is niet alleen heel leuk, maar ook heel gezond.

Prijsoverzicht

Klik op de foto van de stad van uw keuze en bekijk de kosten per locatie

Workshop Salsa Zoetermeer?

Workshop Salsa Den Haag?

Workshop Salsa Rotterdam?

Workshop Salsa Utrecht?

Programma workshop Salsa

Meedoen en genieten
van de opzwepende muziek
en de daarbij horende dansbewegingen

We maken kennis met elkaar

Het programma is als volgt: bij binnenkomst gaan jullie eerst wat drinken met elkaar en maak je kennis met onze vriendelijke en ervaren dansinstructeurs. We beginnen met een stukje uitleg waarover jullie ook vragen kunnen stellen. Dan starten we met het aanleren van de essentiële basisstappen van de Salsa, zodat zelfs beginners snel kunnen meedoen en genieten.

We gaan aan de slag

Als het eerste deel én de stemming er goed in zit, vervolgen we met het aanleren van een aantal coole combinaties, die de docenten voor elk niveau interessant en uitvoerbaar zullen houden. Al met al is het heel veel dansplezier op heerlijke salsa beats.

Jullie hebben tijdens en na de workshop tijd om foto’s te maken of te filmen. Aan het eind worden de aangeleerde moves gefilmd (met jullie camera / telefoon) zodat jullie een leuk aandenken hebben aan deze Salsa workshop.

Na afloop is er gelegenheid om nog even rustig een drankje te drinken met elkaar en na te genieten.

Tip: De Workshop Salsa is erg geschikt voor een bedrijfsuitje

De muziek creëert een fijne sfeer, iedereen is lekker aan het bewegen en geniet met en van elkaar. Dansen verminder stress en het is ook een ideale manier om je meer te verbinden met je collega’s. Een dansworkshop is echt hét ultieme bedrijfsfeest. Elke workshop die we aanbieden heeft zijn eigen unieke charme. Vraag een offerte op maat en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Voor meer informatie kun je ons altijd mailen of bellen.

Kosten Salsa workshops

De tarieven zijn variërend per locatie. Zo is de ene ruimte duurder dan de andere en dienen wij per ruimte rekening te houden met diverse voorwaarden. Je boekt echter al een workshop Salsa vanaf 4 personen. Daarnaast werken wij met aantrekkelijke groepskortingen. Wij geven workshops in ZoetermeerDen Haag / ScheveningenRotterdam en Utrecht.

Natuurlijk kunnen we ook naar een locatie komen die jullie zelf hebben uitgezocht. Er zijn echter wel bepaalde eisen waaraan een ruimte moet voldoen. Mail in dat geval jullie locatie naar ons toe of vul het contactformulier in met de gegevens van die locatie. Ons technisch team kan vervolgens beoordelen of de ruimte geschikt is.