Lessen Bachata

Bachata is een zwoele dansstijl, ontstaan door invloeden van de Bachata Authentica die wordt gedanst in de Dominicaanse Republiek. Deze stijl herken je aan het snelle ritme / muziek en het snel afwisselend voetenwerk waarmee wordt gedanst. Deze dansstijl wordt tegenwoordig over de hele wereld gedanst. We leren je passie met snel afwisselend voetenwerk te combineren tijdens de Bachata lessen bij Release Dance Academy. Heb je toch een persoonlijke vraag?

Bachata dansen voor de liefhebbers van een snel ritme met meesterlijk voetenwerk

Bachata en de verschillende stijlen

Binnen de Bachata zijn er verschillende stijlen:

  • Bachata Dominicana: Ontstaan door invloed van de Bachata Authentica; gedanst in de Dominicaanse Republiek. Te herkennen aan het snelle Bachata ritme en het snel afwisselend voetenwerk waarmee wordt gedanst. De nadruk bij Dominicana ligt in de energieke bewegingen en speelse interpretatie van de muziek. Bekende Bachata Dominicana artiesten zijn Anthony Santos, Kiko Rodriquez en Frank Reyes. Dansers als Troy en Jorjet hebben Bachata Dominicana meer bekendheid gegeven in Europa.
  • Bachata Moderna: In de jaren ’90 is de oorspronkelijke Bachata stijl beïnvloed door andere Latin dansstijlen zoals Salsa en Tango. Bij Moderna worden er sommige Salsa turns en dips uitgevoerd op Bachata muziek. Deze muziek is bekend geworden door artiesten als Prince Royce en Romeo Santos. Dansers als Jorge Ataca en Tanja La Alemana hebben deze stijl meer bekendheid gegeven.
  • Bachata Sensual: Ontstaan in Spanje en in de laatste jaren populair geworden door dansers als Korke & Judith en Daniel & Desiree. Er worden tegenwoordig veel meer Bachata versies van bekende popliedjes gemaakt door DJ’s zoals DJ Tronky en DJ Soltrix. Hierop wordt voornamelijk Bachata Sensual gedanst. De Bachata Sensual staat bekend om zijn ‘body movements’ en specifieke ‘body isolations’.

Gratis proefles Bachata

Wil je ervaren of Bachata en de Release Dance Academy iets voor jou zijn? Doe mee met één van onze proeflessen.

✔Aanmelden kan zowel met als zonder danspartner.

✔ De Starters/Beginners proeflesdagen verzorgen we vier keer per jaar (in januari, april, juli en september).

✔ Heb je al ervaring met Salsa dansen, dan kan je het hele jaar door instromen op een level wat bij je past. Bel of mail ons dan om een afspraak te maken voor een proefles.

Hoe geven wij les?

Wij geven les in een mix van Bachata-stijlen die we samen de ‘Bachata Fusion’ noemen. Op deze manier kunnen we een breed scala aan stijlen met je doornemen. En blijft het tegelijkertijd heel afwisselend en spannend. We maken gebruik van technieken en elementen afkomstig van zowel Moderna, Dominicana als de Sensual Bachata.

Wanneer kun je starten?

Bij Release Academy vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Daarom werken wij met een doorlopend lessysteem het hele jaar door.

Heb je al ervaring met Bachata dansen, dan kan je het hele jaar instromen op het level wat bij je past. Bel of mail ons dan om een afspraak te maken voor een proefles.

Heb je nog geen ervaring met Bachata dansen? Dan raden we aan te beginnen met onze Starters/ Beginners cursus.
Onze Starters/ Beginners cursussen starten 4 x per jaar: in september, in januari, en april en in juli (zomercursussen). Wil je eerst ontdekken of Salsa wat voor je is, dat kan dit door middel van een proefles. Deze beginnersproeflessen worden gegeven in de week voorafgaand aan de start van de Starters-/ Beginners cursussen.

Het inschrijven voor de Salsa Beginners cursus is het meest voordelig voorafgaand aan de start van de cursus (tijdens de vroegboek periode).

Kijk in de agenda voor de actuele planning en startdatums
Heb je de Starterproefles gemist? Geen paniek, ook de 1e 2 lessen van de basiscursus kan worden gevolgd als een proefles! Omdat de proefles dag(en) dan al voorbij zijn, rekenen wij voor deze eerste les een bedrag van € 15,-

Heb je nog vragen? Bel of mail ons met jouw vragen.

Wij kijken ernaar uit om je te mogen verwelkomen in onze dansstudio.

De verschillende dansniveau’s Bachata

Beginner Improvers Intermediate Advanced
Basiscursus Leer de basis van Bachata en een aantal combinaties. Improvers Je verbetert je technieken, leert nieuwe en uitdagende variaties en treft voorbereidingen voor je doorstroom naar het intermediate niveau. Intermediate Hier gaat het om uitbreiding techniek, musicality en styling. Daarbij leren we je nieuwe variaties op een hoger niveau. Advanced Je schaaft je styling, musicality en complexe combinaties bij. Daarnaast verbeter je gevorderde danstechnieken en leer je nieuwe gevorderde danstechnieken aan.
Beginners 2 Je verbetert je basispassen en variaties en breidt je voetenwerk uit.
Beginner
Basiscursus Leer de basis van Bachata en een aantal combinaties.
Beginners 2 Je verbetert je basispassen en variaties en breidt je voetenwerk uit.
Improvers
Improvers Je verbetert je technieken, leert nieuwe en uitdagende variaties en treft voorbereidingen voor je doorstroom naar het intermediate niveau.
Intermediate
Intermediate Hier gaat het om uitbreiding techniek, musicality en styling. Daarbij leren we je nieuwe variaties op een hoger niveau.
Advanced
Advanced Je schaaft je styling, musicality en complexe combinaties bij. Daarnaast verbeter je gevorderde danstechnieken en leer je nieuwe gevorderde danstechnieken aan.

Er kunnen veranderingen optreden in het weekrooster, bijvoorbeeld door uitval van docenten of feestdagen.
Hierop word je altijd tijdig per lesgroepsapp geattendeerd.

De agenda

In de agenda vind je de datums van alle cursussen, de proeflessen en specials (bootcamps)
die je rechtstreeks via de site kunt boeken.

Let op: leden krijgen 20% korting op onze Latin feesten