Lessen Salsa

Zowel voor beginners als voor dansers met ervaring, bij ons ga je zeker je salsa-vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Onze ervaren instructeurs staan klaar om je te begeleiden op je dansreis. Met hun expertise en geduld zorgen ze ervoor dat je comfortabel en vol vertrouwen op de dansvloer staat. Je leert het ritme van de Salsa en de sensuele bewegingen onder de knie te krijgen. 
Heb je een persoonlijke vraag?

Waan je in Cuba en leer de Salsa dansen

Meer weten over het Salsa dansen

Salsa dansen is ontstaan in Cuba. Van daaruit is de Salsa dans doorontwikkeld naar meerdere stijlen, zoals de Salsa LA stijl en Salsa NY. De LA style is tegenwoordig wereldwijd de meest gedanste Salsa stijl. Salsa is een mix van verschillende dansstijlen die samenkomen. Velen zullen deze dans beschouwen als een sensuele dans, waarbij de man de vrouw leidt. Bij het Salsa dansen is er geen vaste routine waaraan men zich dient te houden. De lessen zijn gericht op het opbouwen van techniek en muzikaliteit, het versterken van je lichaamsbewustzijn en het ontwikkelen van je eigen stijl. Samen zorgen we voor veel dansplezier.

Salsa dansen is goed voor je. Met een uurtje Salsa dansen verbrand je al snel heel wat calorieën. Dit maakt dat Salsa dansen niet alleen heel leuk is, maar ook nog eens erg gezond. Salsa dansen verbetert je conditie, maakt je flexibeler maar voedt ook je mentale gezondheid en je brein. Wist je dat dansen ook het risico op dementie aanzienlijk verminderd?

Salsa dansen is ook niet moeilijk, iedereen die het wil leren, kan het leren.
Het lijkt op Bachata, wat bekend staat om het voetenwerk en de speelsheid tijdens het dansen. Beide dansen gebruiken een maat van 8 tellen, maar het verschil is dat bij Bachata elke tel gebruikt wordt en bij Salsa heb je steeds twee tellen rust.

Proefles Salsa

Ben je nieuwsgierig geworden? Volg dan één van onze proeflessen.

✔Aanmelden kan zowel met als zonder danspartner.

✔ De Starters/Beginners proeflesdagen verzorgen we vier keer per jaar (in januari, april, juli en september).

✔ Heb je al ervaring met Salsa dansen, dan kan je het gehele jaar door instromen op een level wat bij je past. Bel of mail ons dan om een afspraak te maken voor een proefles.

Starters-/ Beginnerscursus Salsa

Om goed te leren dansen is het belangrijk dat je een goede basis beheerst. Hiervoor gebruiken wij een doorlopend uitgebreid en vooral gestructureerd programma. We leren je op een duidelijke en enthousiaste manier de basisstappen en enkele figuren. En natuurlijk krijg je tijdens de lessen de ruimte voor je eigen creatieve inbreng. Samen zorgen we voor veel dansplezier.
Onze starters-/ beginnerscursussen starten 4 x per jaar: in september, in januari, en april en in juli (zomercursussen). Wil je eerst ontdekken of Salsa wat voor je is, dat kan dit door middel van een proefles. Deze beginnersproeflessen worden gegeven in de week in de week voorafgaand van de start van de starters- / beginnerslessen.

Waarom bij Release Academy de Salsa leren dansen?

Bij Release Academy vinden we het belangrijk dat je jezelf steeds blijft ontwikkelen. Daarom werken wij met een doorlopend les systeem het hele jaar door. Heb je al ervaring met Salsa, dan kun je het hele jaar instromen op het level wat bij je past. Bel of mail ons dan om een afspraak te maken voor een proefles,

Heb je nog geen ervaring met Salsa? Dan raden we aan te beginnen met onze Starters-/ basiscursus. Het inschrijven voor de Salsa starter-/ basis cursus is het meest voordelig voorafgaand aan de start van de cursus tijdens de vroegboek periode.

Kijk in de agenda voor de actuele planning en startdatums.
Heb je de Starterproefles dag gemist? Geen paniek, ook de 1e 2 lessen van de basiscursus kunnen ook worden gevolgd als een proefles! Omdat de proefles dag(en) dan al voorbij zijn, rekenen wij voor deze eerste les een bedrag van € 15,-

Heb je nog vragen? Je kunt ons altijd bellen of mailen met jouw vragen, neem dan contact met ons op. Wij kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen in onze dansstudio.

De verschillende dansniveau’s Salsa

Beginner Improvers Intermediate Advanced
Basiscursus
Leer de basis van Salsa en een aantal combinaties.
Improvers
Je verbetert je technieken, leert nieuwe en uitdagende variaties en treft voorbereidingen voor je doorstroom naar het intermediate niveau.
Intermediate
Hier gaat het om uitbreiding techniek, musicality en styling. Daarbij leren we je nieuwe variaties op een hoger niveau.
Advanced
Je schaaft je styling, musicality en complexe combinaties bij. Daarnaast verbeter je gevorderde danstechnieken en leer je nieuwe gevorderde danstechnieken aan.
Beginner
Basiscursus
Leer de basis van Salsa.
Beginners 2
Je verbetert je basispassen en variaties en breidt je voetenwerk uit.
Improvers
Improvers
Je verbetert je technieken, leert nieuwe en uitdagende variaties en treft voorbereidingen voor je doorstroom naar het intermediate niveau.
Intermediate
Intermediate
Hier gaat het om uitbreiding techniek, musicality en styling. Daarbij leren we je nieuwe variaties op een hoger niveau.
Advanced
Advanced
Het hoogste niveau binnen het programma. Je schaaft je styling, musicality en complexe combinaties bij. Daarnaast verbeter je gevorderde danstechnieken en leer je nieuwe gevorderde danstechnieken aan.

Er kunnen veranderingen optreden in het weekrooster, bijvoorbeeld door uitval van docenten of feestdagen.
Hierop word je altijd tijdig per lesgroepsapp geattendeerd.

De agenda

In de agenda vind je de datums van alle cursussen, de proeflessen en specials (bootcamps)
die je rechtstreeks via de site kunt boeken.

Let op: leden krijgen 20% korting op onze Latin feesten