Special
Aerial Pole

Meer informatie over de Specials van Release Dance Academy

Deze pagina vertelt je meer over onze Special Aerial Pole.
Wat is een ‘Special’ bij Release Dance Academy? Wij onderscheiden drie Specials:
1) Een workshop die bestaat uit een eenmalige les.
2) Een Bootcamp.
3) Een minicursus die uit 5 tot 6 lessen bestaat, ook een Special.
Bekijk voor alle geplande specials de agenda

Special Aerial Pole: ‘ga een stap verder en leer experimenteren met een paal die zweeft door de lucht’

Aerial Pole, ook wel bekend als Pole Dance in de lucht of Pole Aerial, is een vrolijke en opwindende kunstvorm die kracht, lenigheid en elegantie combineert. Het is een spectaculaire act die oorspronkelijk uit het circus komt en de aandacht van mensen over de hele wereld en met name van de danswereld heeft getrokken.

Aerial Pole

Let’s fly through the air

Hoewel Pole Dance een lange geschiedenis heeft als traditionele dansvorm, is de versie in de lucht relatief nieuw. Aerial Pole begon pas aan populariteit te winnen in de afgelopen decennia, voornamelijk geïnspireerd door de groeiende populariteit van het moderne circus en luchtacrobatiek. Artiesten begonnen te experimenteren met het combineren van de verticale paal met andere luchtapparatuur, en zo ontstond Aerial Pole. Bij het traditionele paaldansen staat de paal vast op de grond, hier hangt hij aan een stevig koord los in de lucht.

Technieken

Aerial Pole maakt dus gebruik van een verticale paal die aan het plafond is bevestigd. Deze paal wordt gebruikt om verschillende acrobatische en dansbewegingen uit te voeren terwijl je boven de grond zweeft. Enkele van de technieken en bewegingen die je kunt aanleren, zijn spins, flips, inverts, splits en verschillende gripvariaties. Deze bewegingen vereisen een grote kracht, lenigheid en coördinatie.

Waarom Aerial Pole?

✔ Voor de opbouw van nog meer spierkracht en lenigheid

✔ Het verhoogt je zelfvertrouwen en zelfexpressie

✔ Je begrijpt je lichaam op een nieuwe manier

✔ Het werkt zeer stress verlagend

✔ Inspirerend in groepsverband

Aerial Pole iets voor mij?

Onze Aerial Pole special is geschikt voor dansers vanaf niveau intermediate aerialists/paaldansers. Wil je meedoen dan  is het handig als je de volgende vaardigheden beheerst:

* aerial invert
* comfortabel in je leghangs/jade
* brassmonkey

Veiligheid staat bij Release Academy Aerial Pole vanzelfsprekend voorop. En onze cursisten krijgen de juiste training en begeleiding van gekwalificeerde instructeurs.

Wanneer je met Aerial Pole start, ook al ben je redelijk ervaren met paaldansen, moet je rustig beginnen en de juiste technieken leren om blessures te voorkomen.

Aerial Pole vraagt zowel fysiek als mentaal  veel van je. Gedurende de minicursus leren we je op een unieke manier om jouw kracht, lenigheid en zelfexpressie te combineren. Als je op zoek bent naar een nieuwe en uitdagende manier om je lichaam en geest te ontwikkelen, kan Aerial Pole de perfecte keuze voor jou zijn.

De agenda

In de agenda vind je de datums van alle cursussen, de proeflessen en specials (bootcamps)
die je rechtstreeks via de site kunt boeken.