Lessen Kizomba

Kizomba is van oorsprong een Afrikaanse (Angolese) dansstijl die is ontstaan in de jaren ’80 en heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. De dansstijl wordt over de hele wereld gemixt met Hiphop, Tango, Latin dansstijlen in dansvormen zoals Kizomba fusion of Urban kizz. Ervaar het Kizomba ritme met een vleugje sensualiteit tijdens de Kizomba lessen van Release Academy in Zoetermeer.

Voor iedereen die samen wil leren dansen op deze heerlijke Kizomba beats.

 Meer weten over de Kizomba?

Kizomba is van oorsprong een Afrikaanse (Angolese) dansstijl die tijdens zijn ontwikkeling is beïnvloed door verschillende dansstijlen zoals de Angolese Semba. De Kizomba is ontstaan in de jaren ‘80 en heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen.

Het woord ‘kizomba’ betekent letterlijk ‘feest’ in Kimbundu, een taal gesproken bij de Ambundu in Angola. De dansstijl wordt over de hele wereld gemixt met hiphop, tango, Latin dansstijlen of andere subcategorieën van deze dansvorm. De Kizomba dans karakteriseert zich door een hechte relatie tussen de twee danspartners, door een juiste connectie, waarbij rust, discipline en gecontroleerd bewegen een vereiste is. Maar mét ruimte om speels en gevarieerd in te spelen en te dansen op de muziek.

Proefles Kizomba

Ben je nieuwsgierig geworden? Volg dan één van onze proeflessen.

✔Aanmelden kan zowel met als zonder danspartner.

✔ De Starters. Beginners proeflesdagen verzorgen we vier keer per jaar (in januari, april, juni, september en november).

✔ Heb je al ervaring met Kizomba dansen, dan kun je het gehele jaar door instromen op een level wat bij je past. Bel of mail ons dan om een afspraak te maken voor een proefles.

Eerstvolgende proeflessen

  • Kizomba (starter/ beginners):  in de agenda lessen staan de aankomende proeflessen vermeldt.
  • Heb je de Starterproefles dag gemist? Geen paniek, ook de 1e 2 lessen van de basiscursus kan worden gevolgd als een proefles! Omdat de proefles dag(en) dan al voorbij zijn, rekenen wij voor deze eerste les een bedrag van € 15,-.
  • Uiteraard is het meest voordeligst om de cursus te boeken in de vroeg-boek-periode voorafgaand aan de cursussen. Ben je geïnteresseerd om te komen Kizomba dansen bij Release Academy, maar wil je eerst een lesje uitproberen? Schrijf je dan nu in voor een proefles!
  • Meld je je aan voor de lessen vóór de proefles? Dan bespaar je € 15,-!  je betaald dan geen inschrijfgeld

Het Kizomba lesprogramma bij Release Dance Academy

Tijdens de lessen ligt de nadruk op de basiselementen en verschillende stijlen, de technieken om de juiste connectie te vinden met je danspartner en musicality. Verder leren we je alles over: partnering, timing, posture (lichaamshouding), leading & following, dips & tricks en men & women styling.

Release Dance Academy richt zich op kwaliteit en comfort, iedereen is welkom bij ons ongeacht je dansniveau. Het is niet noodzakelijk om je met een danspartner in te schrijven, wij zullen zoveel mogelijk streven naar een goede balans van leiders en volgers tijdens de lessen.

Release Academy heeft een grote, sfeervolle danszaal met airconditioning en een gezellige bar en lounge om na de les gezellig nog wat na te praten.

Kizomba lessen zijn het hele jaar doorlopend. Voor elk niveau is er een aparte les. De lessen worden altijd gegeven door 2 docenten (m/v).

Beginners proeflesdagen Kizomba: 4 x per jaar in januari, in april, in juli en in september. Kosten proefles: € 7,50 per persoon

Heb je al ervaring, dan kan je het hele jaar door eenmalige een proefles doen op je eigen niveau.

 

De verschillende dansniveaus Kizomba

Beginner Improvers Intermediate Advanced
Basiscursus
Leer de basis van Kizomba en een aantal combinaties.
Improvers
Je verbetert je technieken, leert nieuwe en uitdagende variaties en treft voorbereidingen voor je doorstroom naar het intermediate niveau.
Intermediate
Hier gaat het om uitbreiding techniek, musicality en styling. Daarbij leren we je nieuwe variaties op een hoger niveau.
Advanced
Je schaaft je styling, musicality en complexe combinaties bij. Daarnaast verbeter je gevorderde danstechnieken en leer je nieuwe gevorderde danstechnieken aan.
Beginner
Basiscursus
Leer de basis van Kizomba.
Beginners 2
Je verbetert je basispassen en variaties en breidt je voetenwerk uit.
Improvers
Improvers
Je verbetert je technieken, leert nieuwe en uitdagende variaties en treft voorbereidingen voor je doorstroom naar het intermediate niveau.
Intermediate
Intermediate
Hier gaat het om uitbreiding techniek, musicality en styling. Daarbij leren we je nieuwe variaties op een hoger niveau.
Advanced
Advanced
Het hoogste niveau binnen het programma. Je schaaft je styling, musicality en complexe combinaties bij. Daarnaast verbeter je gevorderde danstechnieken en leer je nieuwe gevorderde danstechnieken aan.

Er kunnen veranderingen optreden in het weekrooster, bijvoorbeeld door uitval van docenten of feestdagen.
Hierop word je altijd tijdig per lesgroepsapp geattendeerd.

De agenda

In de agenda vind je de datums van alle cursussen, de proeflessen en specials (bootcamps)
die je rechtstreeks via de site kunt boeken.

Let op: leden krijgen 10% korting op onze Latin feesten