Special
Aerial Straps

Meer informatie over de Specials van Release Dance Academy

Deze pagina vertelt je meer over onze Special Aerial Straps.
Wat is een ‘Special’ bij Release Dance Academy? Wij onderscheiden drie Specials:
1) Een workshop die bestaat uit een eenmalige les.
2) Een Bootcamp.
3) Een minicursus die uit 5 tot 6 lessen bestaat, ook een Special.
Bekijk voor alle geplande specials de agenda

Aerial Straps combineert op een gave manier elegantie met kracht. Als luchtacrobatiek jou aanspreekt, is dit je kans!

Lijkt het je spannend om te trainen met je eigen lichaamsgewicht? Trekt luchtacrobatiek je aan? Dan is de special Aerial Straps iets voor jou. Deze les is een mooie uitdaging en levert je naast veel plezier, sterke spieren en een geweldige conditie op. Een combinatie van vloerwerk en oefeningen in de lucht. Wacht niet en schrijf je in.

Een stukje geschiedenis over Aerial Straps

Become an aerial acrobat

Aerial Straps, ook wel bekend als ‘luchtlinten’, is een schitterende luchtacrobatiek act die elegantie met kracht combineert. Het wordt zowel door mannen als vrouwen beoefend. Deze adembenemende kunstvorm kwam het eerst voor in circussen en variétéshows. Het is een act die het publiek betovert. De oorsprong van Aerial Straps gaat terug tot in de 19e eeuw.

Het werd populair gemaakt door pioniers in de luchtacrobatiek. Sindsdien heeft Aerial Straps een lange weg afgelegd en is het geëvolueerd tot een hoogwaardige act die zowel artistiek als fysiek veel van een lichaam vraagt.

Een van de opvallendste kenmerken van Aerial Straps is de indrukwekkende flair. De artiesten zweven met behulp van de riemen door de lucht om zwevende choreografieën te creëren. Het gebruik van muziek, verlichting en kostuums draagt bij aan het theatrale karakter van de act, waardoor het een adembenemende en emotionele ervaring wordt, zowel voor de danser als voor het publiek.

Aerial Straps

✔ Luchtacrobatiek

✔ Indrukwekkende acrobatische bewegingen

✔ Hoogwaardige circusact

✔ Van langzaam tot snel en krachtig

✔ Bijzondere choreografieën

De special Aerial Strap is buitengewoon inspirerend

We beginnen met het aanleren van gracieus lopen terwijl je het lint vasthebt. Een stukje floorwerk wat je moet aanzetten tot de sprong in de lucht, wat een techniek op zich is. De danser houdt zich vast aan de lange, stevige linten die aan het plafond zijn bevestigd. De linten zijn gemaakt van duurzame materialen zoals zacht leer of sterke kunststof en zijn ontworpen om het gewicht van een lichaam te kunnen dragen. Bij Release Academy staat veiligheid voorop.

We oefenen al direct indrukwekkende acrobatische bewegingen, spins, flips en poses in de lucht. Je traint voor een sterk bovenlichaam en sterke kernspieren om jezelf in de lucht te kunnen houden en de verschillende bewegingen uit te kunnen voeren.

De uitvoeringen variëren van langzame, gracieus choreografieën tot snel en krachtig werk wat de grenzen van jouw fysieke capaciteiten uitdaagt.

Een special die je waarschijnlijk aanspoort tot het nemen van meer lessen.

 

De agenda

In de agenda vind je de datums van alle cursussen, de proeflessen en specials (bootcamps)
die je rechtstreeks via de site kunt boeken.