fbpx

Salsa

Kun je niet stil blijven zitten bij het horen van Salsa muziek? Ontwikkel je Latin skills met de LA Salsa lessen bij Release Academy in Zoetermeer. Tijdens onze lessen leer je niet alleen de dans, maar ook veel nieuwe mensen kennen.

Leer nieuwe mensen kennen

Proefles Salsa voor maar € 5, –

Je kunt 4x per jaar starten met een cursus

Wat is salsa

De Salsa is wereldwijd de meest bekende Latin dansstijl en is toegankelijk voor iedereen. Door Salsa lessen te volgen bij de Release Academy blijf je niet alleen lekker in beweging, maar leer je ook nieuwe mensen kennen. Salsa komt oorspronkelijk uit Cuba maar is, zoals het vandaag de dag wordt gedanst, ontstaan en doorontwikkeld in New York onder de voornamelijk Puerto Ricaanse bevolking. We geven dan ook les in Salsa LA style.

Salsa lessen

Wat kan je verwachten van de Salsa lessen bij de Release Academy?

Bij Release Academy vinden we het belangrijk dat je jezelf kunt ontwikkelen. We leren je op een duidelijke en enthousiaste wijze de basisstappen en enkele figuren. Je krijgt tijdens de lessen de ruimte voor je eigen creatieve inbreng. Samen zorgen we voor veel dansplezier.

Wanneer kan je starten met de Salsa lessen?

Onze Salsa lessen starten in januari, april, juli (zomercursus) en september. Je kunt je opgeven met of zonder danspartner. Wil je eerst de Salsa vibes in onze dansschool proeven? Kom dan gerust langs en doe mee met een van onze proeflessen.

Volg een proefles Salsa voor maar € 5, –

Kijken of Salsa LA style wat voor je is? Dans dan mee tijdens een proefles Salsa. 3 keer per jaar kun je kennis maken met de dans en onze dansschool door middel van een proefles. Deze proeflessen zijn een week voorafgaand aan de start van de cursussen, met uitzonder van de zomercursussen.

Een proefles salsa op een proefles dag kost € 5, – per persoon. Heb je de Proefdag gemist? Geen paniek, ook de eerste les van de cursus kan worden gevolgd als een proefles! Omdat de proeflesdag dan al voorbij zijn, rekenen wij voor deze eerste les een bedrag van € 15,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het lesgeld wanneer je besluit aan de cursus mee te doen.

Aanmelden kan zowel met als zonder danspartner.

De eerstvolgende proefles dagen

Onderstaande proeflessen staan voor de komende periode op de planning. Heb je al is eerder Salsa lessen gevolgd? Schrijf je dan in voor de proefles ‘instromers.’

  • Salsa proefles (beginners): vrijdag 2 oktober om 18.30 uur;
  • Salsa proefles (instromers): vrijdag 2 oktober om 19.30 uur;
  • Salsa proefles (instromers): donderdag 1 oktober om 19.30 uur.

De kosten van een cursus Salsa

Tijdens de Salsa cursus bij Release Academy krijg je 10 lessen van 60 minuten voor een vaste prijs. Studenten (tot maximaal 25 jaar) betalen een voordelig tarief van € 90,-.

Per cursist cursus duur Tarief
Per persoon 10 lessen van 60 minuten € 120,-
Per student 10 lessen van 60 minuten € 90,-

Aanbiedingen cursus Salsa

Krijg nu tijdelijk een € 20,- vroegboekkorting op het lesgeld als je je voor 1 september inschrijft!

Privéles Salsa volgen

Sta je liever alleen met je (dans)partner op de dansvloer? Volg dan een privéles van 60 minuten.

Aantal personen lestijd Prijs per uur
1 persoon 1 uur € 75,-
2 personen (leider en volger) 1 uur € 95,-

Voor meer informatie over privéles kun je contact met ons opnemen. Bel 06 484 282 88 of stuur je vragen naar info@release-academy.nl.

Start Salsa cursus: oktober 2020

De eerstvolgende cursus Salsa (10 lessen) start in oktober 2020. Wij kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen in onze dansstudio. Heb je nog geen ervaring met Salsa? Dan raden we aan te beginnen met Cursus 1. Heb je Cursus 1 al gevolgd? Schrijf je dan in voor Cursus 2.

Voor welke dansniveaus kan je je inschrijven?

Voor de Salsa lessen hanteren we verschillende niveaus. Na het volgen van een cursus ga je één niveau omhoog. Heb je al ervaring met Salsa? Tijdens een proefles voor instromers kijken we samen voor welk niveau je je kunt aanmelden.

Beginners
Salsa: Beginners 1 Leer de basis van Salsa
Salsa: Beginners 2 Basispassen en variaties + uitbreiding voetenwerk en 6-turn pattern system
Salsa: Beginners 3 Verbeteren technieken + uitbreiding voetenwerk en 6-turn pattern + voorbereiding voor het intermediateniveau

 

Intermediate
Salsa: 
Intermediate 1
Cha Cha Cha + uitbreiding voetenwerk + nieuwe en uitdagende variaties + musicality en styling
Salsa:
 intermediate 2
Mambo On2 + Complex voetenwerk + hoger niveau variaties
Salsa: 
intermediate 3
Herhaling belangrijke elementen intermediatecursus 2 + voorbereiding op advanced
Salsa: 
intermediate
 Intermediate 1, 2 en 3 gecombineerd

 

Advanced
Salsa: Advanced Belangrijke elementen uit de intermediateniveaus + verbeteren en aanleren gevorderde danstechnieken
Salsa: Advanced for fun Cursus na intermediate 3. Ieder die voor zijn plezier wil dansen. Aanleren + verbeteren gevorderde danstechnieken + andere dansstijlen, zoals Merenque, Bachata, Kizomba.
Salsa: Advanced for Fanatics Voor hen die hun Salsa op een hoog niveau willen krijgen. Het verbeteren en aanleren van gevorderde danstechnieken.
Salsa: Masterclass Het hoogste niveau binnen het programma. Technische verbetering + styling + musicality + leiden en volgen + complexe combinaties

 

Andere Latin danslessen?

Naast Salsa lessen bieden we ook Bachata en Kizomba lessen aan. Beide dansstijlen komen ook uit de Latin scene. Interesse? Volg ook eens een gratis proefles Bachata of Kizomba.

Contact met de Release Academy

Heb je vragen over onze Latin lessen of ben je benieuwd naar wat Release Academy nog meer voor workshops en lessen heeft? Neem contact met ons op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen regelmatig een nieuwsbrief.