fbpx
Paaldansen

Salsa

Kun je niet stil blijven zitten bij het horen van Salsa muziek? Ontwikkel je Latin skills met de Salsa lessen bij Release Academy in Zoetermeer. Tijdens onze lessen leer je niet alleen de dans, maar ook veel nieuwe mensen kennen.

Gratis proeflesdagen Salsa 3 x per jaar

Geen vaste danspartner nodig

Je kunt 4x per jaar starten met een cursus

Salsa lessen

De Salsa is wereldwijd de meest bekende Latin dansstijl en is toegankelijk voor iedereen. Salsa komt oorspronkelijk uit Cuba, maar is doorontwikkeld voornamelijk in de Verenigde Staten in nieuwere stijlen zoals de Salsa LA Style en de Salsa NY style. De stijl waar wij de meeste aandacht aan gaan besteden bij Release is de Salsa LA style. Dit doen we omdat de LA style tegenwoordig de meest gedanste Salsa stijl is wereldwijd. Opvallend bij deze stijl is het dansen in een rechte lijn, stijlvolle turnpatterns, dips en tricks

salsa

Wat kan je verwachten van de basis cursus Salsa?

Bij Release Academy vinden we het belangrijk dat je jezelf kunt ontwikkelen. Om goed te leren dansen is het volgens ons belangrijk dat je een goede basis leert. Hiervoor gebruiken wij een uitgebreid en vooral gestructureerd programma. We leren je op een duidelijke en enthousiaste wijze de basisstappen en enkele figuren. Je krijgt tijdens de lessen de ruimte voor je eigen creatieve inbreng. Samen zorgen we voor veel dansplezier.

 

Wanneer kan je starten met de Salsa lessen?

Onze cursussen starten 4 x per jaar: in september, in januari, en april en in juli (zomercursussen). Heb je geen ervaring met Salsa meld je dan aan voor de starters/ basiscursus. 
Heb je al ervaring met Salsa, dan kan je instromen op een level wat bij je past, meld je dan aan voor de proefles Salsa intsromers, dan kunnen we bepalen welke les het meest geschikt is voor jou. Kijk in de agenda voor de actuele planning en startdatums. Heb je nog vragen? Je kunt ons altijd bellen of mailen met jouw vragen, ons mailadres en telefoon nummer vind je bij ‘contact’.

Volg een Gratis proefles Salsa

Kijken of Salsa wat voor je is? Dans dan mee tijdens een proefles Salsa. 3 keer per jaar kun je kennis maken met de dans en onze dansschool door middel van een gratis proefles. Deze proeflessen zijn een week voorafgaand aan de start van de basis cursussen. Voor de Salsa lessen hanteren we verschillende niveaus. Heb je nog geen salsadanservaring meld je dan aan voor de beginners proefles. Heb je al ervaring met Salsa? Tijdens een proefles voor instromers kijken we samen voor welk niveau je je kunt aanmelden.

Een proefles salsa op een proefles dag is gratis. Heb je de Proeflesdag gemist? Geen paniek, ook de eerste les van de basis cursus kan worden gevolgd als een proefles! Omdat de proeflesdag dan al voorbij zijn, rekenen wij voor deze eerste les een bedrag van € 15,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het lesgeld wanneer je besluit aan de cursus mee te doen.

Aanmelden kan zowel met als zonder danspartner.

 

De eerstvolgende proefles dagen

Onderstaande proeflessen staan voor de komende periode op de planning. Heb je al is eerder Salsa lessen gevolgd? Schrijf je dan in voor de proefles ‘instromers.’

Start Salsa cursus: Zomercursus 2021

De eerstvolgende cursus Salsa (6 lessen) start in juli 2021. Wij kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen in onze dansstudio. Heb je nog geen ervaring met Salsa? Dan raden we aan te beginnen met deze starters/ basiscursus.

  • zomer cursus Salsa –  zondag 11 juli van 18:00 tot  19:00 uur.

Heb je al eerder salsa les  al gevolgd? dan kun je instomen in het doorlopende system, of  kiezen voor de zomercursus. Handig is dan om je in te schrijven voor de proefles salsa instromers, dan kunnen we daar bepalen welke lesniveau voor jou geschikt is.

Tarieven Salsa

De cursus Salsa bij Release Academy bestaat uit 10 lessen van 60 minuten. .

Cursus Salsa
10 lessen van 60 minuten  voor € 130, –
Krijg nu tijdelijk een € 15,- vroegboekkorting op het lesgeld als je je voor 30 augustus inschrijft!
Je betaalt dan slechts € 115,- voor 10 lessen van 60 minuten
Ben je student (tot maximaal 25 jaar) dan ontvang je € 10,- extra korting

In combinatie met andere  basis cursussen (Bachata/ Kizomba):
2 cursussen: € 250,- (€ 125,- per cursus) met vroegboekkorting: € 220, –
3 cursussen: € 360,- (€ 120,- per cursus) met vroegboekkorting: € 315, –

Voor welke dansniveaus kan je je inschrijven?

Voor de Salsa lessen hanteren we verschillende niveaus. Heb je nog geen salsadanservaring meld je dan aan voor de starters/ basis cursus of beginners proefles. Heb je al ervaring met Salsa? Tijdens een proefles voor instromers kijken we samen voor welk niveau je je kunt aanmelden.

Beginners  
Salsa: starters/ basis cursus Leer de basis van Salsa
Salsa: Beginners Basispassen en variaties + uitbreiding voetenwerk
Salsa: Improvers Verbeteren technieken + nieuwe en uitdagende variaties + voorbereiding voor het intermediate niveau

 

Intermediate  
Salsa: Intermediate uitbreiding techniek + musicality en styling + nieuwe hoger niveau variaties

 

Advanced  
Salsa: Advanced Het hoogste niveau binnen het programma. Styling + musicality + complexe combinaties + verbeteren en aanleren gevorderde danstechnieken

Privéles Salsa volgen

Sta je liever alleen met je (dans)partner op de dansvloer? Volg dan een privéles van 60 minuten.

Aantal personen lestijd Prijs per uur
1 persoon 1 uur € 80,-
2 personen (leider en volger) 1 uur € 100,-

Voor meer informatie over privéles kun je contact met ons opnemen. Bel 06 484 282 88 of stuur je vragen naar info@release-academy.nl.

Andere Latin danslessen?

Naast Salsa lessen bieden we ook Bachata en Kizomba lessen aan. Beide dansstijlen komen ook uit de Latin scene. Interesse? Volg ook eens een gratis proefles Bachata of Kizomba.

Contact met de Release Academy

Heb je vragen over onze Latin lessen of ben je benieuwd naar wat Release Academy nog meer voor workshops en lessen heeft? Neem contact met ons op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen regelmatig een nieuwsbrief.