fbpx
Terugblik: Miss Eiffel Oblique wint voorrondes Golden Heel met paaldansact

Terugblik: Miss Eiffel Oblique wint voorrondes Golden Heel met paaldansact

Wellicht hebben jullie het al gehoord, maar afgelopen woensdag 26 oktober won Miss Eiffel Oblique (ook wel bekend als onze dansdocent Edwin) haar eerste drag wedstrijd met een paaldansroutine! In de bar Blend XL op de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam nam zij het op tegen Layla Palmer en Ivory Haggis. Met het nummer All Night Long en een paaldans podium van Release Dance Academy charmeerde zij het publiek, won zij het prijzengeld en bemachtigde zij een plek in de finale op woensdag 7 december. Als je benieuwd bent naar de video’s, bekijk dan hier de video’s.

Finaleplek 7 december
Miss Eiffel staat te popelen om weer op te treden tijdens de finale. Deze avond staat er een enorm prijzenpakket op het spel. De strijd gaat deze avond om €750,-, een gestijlde pruik, een set press on nagels, siraden en dan nog het mooiste van alles: een gastoptreden in de Rotterdam Drag Show! Dus wie daar graag bij wil zijn; wees vooral welkom. Vijftig procent van de stemmen wordt bepaald door applaus. De andere vijftig procent door het aantal stemtokens die Miss Eiffel bemachtigt (je krijgt één stemtoken per gekochte drankje). Dus the more, the merrier!

Ook tijdens de finale gaat de paal van Release mee naar Amsterdam om te worden gebruikt op een nummer van Rihanna. Ben jij benieuwd? Zie de spetterende show dan en daar!

Informatie
Wie: Miss Eiffel Oblique / Edwin (Instagram @klinktalseikel)
Wat: Golden Heel finale
Locatie: Bar Blend XL (Reguliersdwarsstraat Amsterdam)
Datum: woensdag 7 december
Tijd: 21.00-23.30u

Mini-danscurus
Wil jij eens een mini-danscursus volgen van Edwin/Miss Eiffel? Laat het ons dan weten. Bij genoeg animo kan hierin worden voorzien.

Aerial Hoop is sporten als nooit te voren!

Aerial Hoop is sporten als nooit te voren!

Ja, het is zwaar… je zweet wat af en de spierpijn die je krijgt is niet mis te verstaan. maar… je krijgt er echt heel veel voor terug! Je verliest vele centimeters, je wordt sterker en fitter en je hebt zoveel plezier en lol, terwijl je ondertussen gave moves leert.

Een circusact maar dan helemaal door jou zelf uitgevoerd!! En echt, het is voor iedereen haalbaar!

Ik les nu 1 x per week en op zondag ga ik naar de vrije training en kan me nu gelukkig prijzen met maatje 38. Toen ik begon: een ruime maat 40. Mooie poses en kracht technieken; dit zijn echte workouts waar ik heel veel fun aan beleef, nog los van de conditie die ik opbouw.

Het hangen in de hoop vind ik het einde en werken aan kracht en lenigheid is zo leuk.

De lessen duren 1,5 uur. Er wordt begonnen met een warming-up met verschillende kracht opbouwende oefeningen, die al snel in de hoop worden voortgezet.. Daarna worden de technieken steeds moeilijker en ingewikkelder. De les wordt afgesloten met een cooling down. Ik kan er over blijven schrijven, maar ga het gewoon eens proberen, ze geven ook workshops.

Louise Gijper
Zoetermeer

Wat een ontzettend leuk vrijgezellenfeest!

Wat een ontzettend leuk vrijgezellenfeest!

Aangezien mijn vriendin gek is van dansen hadden we besloten om haar vrijgezellenfeest te vieren met een burlesque/chairdance workshop bij Release Dance Academy; een workshop van zo’n 1,5 uur.

Eigenlijk zag ik er een beetje tegenop, maar je wilt je vriendin natuurlijk niet teleurstellen. Ook dacht ik dat het misschien wel erotisch (vooroordeel) zou zijn, maar dat is het niet. Wel sexy. En je voelt je ook sexy, en wie wil dat nu niet?

En we hebben zo ontzettend veel plezier gehad, maar ook veel geleerd. Ik overweeg nu serieus om les te gaan nemen, zo heb ik ervan genoten.
Tijdens de workshop hebben we met acht vriendinnen een echte dans mét choreografie ingestudeerd, we voelden ons als echte professionals.  Aan het eind van de workshop is de gehele choreografie opgenomen waardoor we een super vet aandenken hebben aan ons vrijgezellenfeest.

Juist voor iemand zoals ik die niet zo van sporten houdt, is dit ’the move’. Je doet iets wat je heel leuk vindt en het is ook nog eens steengoed voor je conditie.

Joke de G.
Den Haag

De paaldans community

De paaldans community

Er zijn vele redenen om van de paalsport te houden. Het zelfvertrouwen dat het je geeft, de fysieke kracht en lenigheid die je daarmee opbouwt, de community eromheen.

De community is onontkoombaar. Vooral bij (inter)nationale wedstrijden zul je merken hoe attent iedereen is. Backstage in de kleedkamers, waar je net terug komt van jouw optreden, of nerveus zit te wachten tot je opgeroepen wordt, en je geen van deze mensen kent die, oh god, allemaal zo veel beter dan jij zijn, zou je een gespannen sfeer onderling verwachten.

Integendeel. Mensen lenen maar al te graag hun glitter en make-up uit aan hun vergeetachtige concurrent. Vrouwen in tranen omdat ze iets vergaten in hun act, worden getroost en verteld dat niemand dit door had en de act nog steeds geweldig was! Is de palenpoetser (persoon die de palen schoonmaakt tussen de optredens) ziek, zul je al heel snel twee mede atleten hebben gevonden die dit wel voor jouw optreden willen doen.

Nu weet ik niet hoe dit is gesteld met andere sporten. Voor paaldansen was ik geen fanatieke atleet, maar ik kan het me moeilijk voorstellen. Wat in ieder geval helpt, vermoed ik, is dat we allemaal hetzelfde hebben doorgemaakt.
Geef je aan dat je op voetbal zit, en iedereen knikt begrijpend, maar vertel op het verjaardagsfeest van je buurvrouw dat je aan paaldansen doet, wees bereid op rare blikken en idiote vragen. Ondanks dat het stigma langzaam verdwijnt, bestaat het nog steeds, en er blijft een drempel om jouw familie en collega’s te vertellen wat je nu precies uitspookt elke maandagavond.

De community kent dit! Ze hebben hetzelfde doorgemaakt. Dezelfde vragen van hun vriend of ze die foto’s liever niet openbaar willen plaatsen. Dezelfde stomme grappen van collega’s en dezelfde opmerking van familie of ze nou niet iets meer kleding aan kunnen doen. Dit zijn de mensen die jouw enthousiasme snappen wanneer je niet uitverteld raakt over jouw nieuwe combinatie en de mensen die zelf ook ooit bij een optreden uit hun helikopter zijn gevallen en niks anders zouden willen dan direct naar huis gaan.

Ga naar een wedstrijd (serieus, doen. Is erg leuk) en kijk hoe iedereen met elkaar omgaat. De doodzieke coach of studio eigenaar die weigerde thuis te blijven en de longen uit haar lijf juicht voor haar studentes. De hele zaal die een hummeltje van zeven aanmoedigt die haar volledige routine is vergeten en nu haar zesde kneeturn trots demonstreert. De atleten die na hun optreden hun concurrentie aanmoedigen en juichen om alle oefeningen.

En de volgende dag? Wanneer iedereen weer thuis is en je vijf nieuwe vriendverzoeken binnenkrijgt van je kleedkamer buddies, en met z’n allen probeert te herinneren welke deelneemster ook alweer die ene deadlift deed en hoe ze daar in ook alweer in kwam. Als het gevoel weer begint te kriebelen en je aan het kijken bent welke andere wedstrijden er aan komen, dan weet je in ieder geval dat je niet zonder vrienden zal zijn in de kleedkamer.

Maurtis Kersten
Docent paaldansen @ Release Academy

Wij zijn heel benieuwd naar jou ervaring met de paaldans community. Laat het hieronder weten en deel je comment.

Stel je de wekelijkse blog op prijs? Deel deze dan op Facebook en andere social media.