fbpx
Bachata cursus

Bachata

Bachata is een zwoele dansstijl, die is ontstaan in de Dominicaanse republiek. Deze dansstijl wordt tegenwoordig over de hele wereld gedanst. Combineer passie met snel afwisselend voetenwerk tijdens de bachata lessen van Release Dance Academy.

✔ ​Geen vaste danspartner nodig

✔ Gratis proeflesdagen Bachata, 3 x per jaar

✔ 10 lessen voor € 115,-

Hoe ziet Bachata eruit?

De basisstappen dans je in tellen van 8, met en tap (pauze) op tel 4 en 8. Je maakt connectie met je danspartner aan de hand van een open, half-open of closed danspositie. Tijdens het dansen van de Bachata worden er ook zachte heup, schouder en arm bewegingen gemaakt.

Bachata cursus

Binnen de Bachata zijn er verschillende stijlen, namelijk:

• Bachata Dominicana: Ontstaan door invloeden van de Bachata Authentica die wordt gedanst op de Dominicaanse Republiek. Deze stijl is te herkennen aan de snellere Bachata ritme/muziek en het snel afwisselend voetenwerk die hierop wordt gedanst. De nadruk bij Dominicana ligt in de energieke bewegingen en speelse interpretatie van de muziek. Bekende Bachata Dominicana artiesten zijn bijv. Anthony Santos, Kiko Rodriquez en Frank Reyes. Dansers zoals Troy en Jorjet hebben Bachata Dominicana meer bekendheid gegeven in Europa.

• Bachata Moderna: In de jaren ’90 is de oorspronkelijke Bachata stijl beïnvloed door andere Latin dansstijlen zoals Salsa en Tango. Bij Moderna worden er sommige Salsa turns en dips uitgevoerd op de Bachata muziek. De Bachata muziek is in deze periode en stijl bekend geworden door artiesten zoals Prince Royce en Romeo Santos. Dansers zoals Jorge Ataca en Tanja La Alemana hebben deze stijl meer bekendheid gegeven.

• Bachata Sensual: Ontstaan in Spanje en is in de laatste jaren heel populair geworden door bijv. dansers zoals Korke & Judith en Daniel & Desiree. Er wordt tegenwoordig veel meer Bachata versies van bekende popliedjes gemaakt door DJ’s zoals DJ Tronky en DJ Soltrix. Hierop wordt voornamelijk Bachata Sensual gedanst. De Bachata Sensual staat bekend om zijn grote “body movements” en specifieke “body isolations”.

Wij geven les in een mix van Bachata-stijlen die we Bachata Fusion noemen. Hierbij gebruiken we technieken en elementen van zowel Moderna, Dominicana en de Sensual Bachata. Bachata dansers die de Fusion stijl meer bekendheid geven zijn bijv. Ronald & Alba uit Spanje.

 

Wanneer kun je starten?

Onze cursussen starten 4 x per jaar: in januari, in april, in juli (zomercursussen) en in september. Om goed te leren dansen is het volgens ons belangrijk dat je een goede basis leert. Hiervoor gebruiken wij een uitgebreid en vooral gestructureerd programma. Heb je geen ervaring met Bachata meld je dan aan voor de starters/ basiscursus.
Heb je al ervaring met Bachata, dan kan je instromen op een level wat bij je past, meld je dan aan voor de proefles Bachata intromers, dan kunnen we bepalen welke les het meest geschikt is voor jou. Kijk in de agenda voor de actuele planning en startdatums. Heb je nog vragen? Dan horen wij dat graag! Je kunt ons altijd bellen of mailen met jouw vragen.

 

Gratis proefles Bachata Zoetermeer

Erachter komen of Bachata en de Release Academy iets voor jou zijn? Doe mee met een van onze proeflessen. Aanmelden kan zowel met als zonder danspartner. De proeflessen verzorgen we drie keer per jaar. Een proefles Bachata tijdens de proeflesdagen kost niets.

De proeflessen zijn te volgen op twee verschillende niveaus:

Proefles beginners: deze proefles is aan te raden als je geen ervaring hebt met Bachata.
Proefles instromers: deze proefles is voor degene die al ervaring hebben met Bachata, doordat je bijvoorbeeld op een andere dansschool les hebt gevolgd, In deze instromersproefles kijken we samen naar welke Bachata lesniveau het meest geschikt voor je is.

 

Eerst volgende gratis proeflessen

  • Bachata proefles (beginners):
    vrijdag 3 september om 19:00 tot 19:45.
  • Bachata proeflessen (instromers):
    zondag 5 september  (lestijden van 5 september zijn nog niet bekend).

Tarieven Bachata

Een cursus Bachata bestaat bij Release Academy meestal uit 10 lessen van een uur. Ben je een student en 25 jaar of jonger? Dan ontvang je studentenkorting.

Cursus Bachata
10 lessen van 60 minuten  voor € 130, –

Aanbiedingen cursus Bachata

Meld je je aan vóór 30 augustus 2021? Dan bespaar je € 15,-!

Krijg nu tijdelijk een € 15,- vroegboekkorting op het lesgeld als je je voor 30 augustus inschrijft!
Je betaalt dan slechts € 115,- voor 10 lessen van 60 minuten
Ben je student (tot maximaal 25 jaar) dan ontvang je € 10,- extra korting

In combinatie met andere  basis cursussen (Salsa, Kizomba):
2 cursussen: € 250,- (€ 125,- per cursus) met vroegboekkorting: € 220, –
3 cursussen: € 360,- (€ 120,- per cursus) met vroegboekkorting: € 315, –

 

Wat zijn de verschillen in niveau per cursus?

Hieronder vind je het overzicht van onze verschillende niveaus. Bij het afronden van de basis cursus kun je ervoor kiezen om mee te doen aan de daaropvolgende lessen.

Weet je niet voor welk niveau je je moet inschrijven en heb je de proefles week gemist?
De eerste les van de basis cursus kan tegen betaling van € 15,- dienen als proefles. Meld je je na deze ‘proefles’ aan voor een Cursus Bachata? Dan halen we € 15,- van het lesgeld af.  Heb je al ervaring met Bachata dansen, dan kan je instromen op een level wat bij je pastmail of bel ons om een afspraak te maken!

Beginners  
Bachata Fusion: starters/ basis cursus Leer de basis van Bachata + aantal combinaties
Bachata Fusion: Beginners Basispassen en variaties + uitbreiding voetenwerk en techniek
Bachata Fusion: Improvers Voorbereiding voor het intermediate niveau + Verbeteren technieken + nieuwe en uitdagende variaties

 

Intermediate  
Bachata Fusion: Intermediate Musicality en styling + uitbreiding techniek+ nieuwe hoger niveau variaties

 

Advanced  
Bachata Fusion: Advanced Complexe combinaties + musicality + verbeteren en aanleren gevorderde danstechnieken + perfectionering styling

Wil je privéles volgen?

Wil je een romantische openingsdans voor je bruiloft leren of een bepaalde techniek onder de knie krijgen? Boek dan een privéles. Deze stemmen we helemaal af op jouw wensen en dansniveau. Een privéles Bachata duurt 45 minuten.

Aantal personen Lestijd Prijs per les
1 persoon 45 minuten € 75,-
2 personen (leider en volger) 60 minuten € 100,-

 

Liever een privéles pakket?

Volg je liever 10 Bachata privélessen? Dan zijn onderstaande opties mogelijk.

Aantal personen Lestijd 10 privélessen*
1 persoon 45 minuten € 600,-
2 personen (leider en volger) 60 minuten € 900,-
*Het lespakket is 4 maanden geldig    

Heb je vragen over het krijgen van privéles? Of wil je je Afspraak maken voor een privéles? Bel of mail ons gerust.

Een andere Latin dans leren?

Wil je jezelf nog een tandje extra uitdagen en meerdere danslessen volgen? Of ben je benieuwd wat de Latin scene nog meer te bieden heeft? Neem dan eens een kijkje bij onze andere danslessen.

 

Neem contact op met Release Academy

Wil je meer informatie over Bachata of onze andere danslessen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen regelmatig een nieuwsbrief.