fbpx
Bachata lessen

Bachata Zoetermeer

Bachatta. Deze heerlijk zwoele Caribische dans is ontstaan in de Dominicaanse republiek. Tijdens deze dans spatten de passie en romantiek er van af.

Er zijn er zijn verschillende Stijlen:

De Bachata zoals hij op de Dominicaanse Republiek gedanst wordt: Bachata Dominicana.

Dan heb je de Traditionele Stijl: Authentica Dit is de eerste niet Caraïbische versie van Bachata. De Bachata Authentica kan je herkennen aan het snelle en afwisselende voetenwerk waarbij er vooral op de plaats of in een kleine vierkante beweging wordt gedanst. Deze stijl wordt veelal op de wat snellere Bachata muziek gedanst. Wereldwijd wordt deze stijl het meest gedanst.

En dan heb je ook nog Bachata Moderna. De Bachata Moderna wordt meer in een zijwaartse beweging gedanst. Daarbij worden meerdere draaipatronen met de partner uitgevoerd en er wordt gebruik gemaakt van dips. De Bachata Moderna wordt vooral op de wat rustiger Bachata nummers gedanst. Dit is de meest geëvolueerde versie van Bachatadans

De Bachata Sensual is ontstaan in Spanje en heeft zich inmiddels als een geheel nieuwe stijl ontwikkeld. Bij de Bachata Sensual worden zowel elementen uit de Bachata Authentica en de Moderna gebruikt. Daarnaast worden er meer body movements en body isolations aan toegevoegd. De Bachata Sensual wordt, net als de Bachata Moderna, op de langzamere Bachata’s gedanst.

Wij geven les in een Fusion van al deze stijlen,

Uitgebreide informatie over groepskortingen lees verderop op deze pagina!

Start Bachata Cursussen

4 keer per jaar start Release Academy nieuwe cursussen Bachata: januari, april, juli (zomercursus) en september.
De week voorafgaand aan de start van de cursussen, met uitzondering van de zomercursus, ben je van harte welkom in onze gratis proeflessen, zodat je kunt kennis maken met de dans en met onze dansschool.

Inschrijven voor onze cursus(sen) kan heel eenvoudig via het Inschrijfformulier op deze website.

Proefles dag Bachata

De Bachata proeflessen zijn op 24 september weer., mits de maatregelen tegen het corona virus dat toelaten.. Het lesrooster volgt z.s.m.

Kosten proefles Bachata op een proefles dag: € 5, – per persoon

Aanmelden kan zowel met als zonder danspartner.

Start Bachata cursus: 1 oktober 2020

De Bachata cursus (10 lessen) start op 1 oktober. Het exacte rooster volgt z.s.m.

Kosten Cursus Bachata

Cursus 10 lessen van 1 uur
Studenten: vaste lage prijs: € 85, – voor 10 lessen van 1 uur
Een cursus bestaat uit 7 lessen van een uur en kost € 120,- per persoon.
Bij inschrijving voor 1 september 2020: € 100, – voor 100 lessen van 1 uur
Proefles Mogelijk op eerste les Kosten: € 15, –

Privélessen

En openingsdans voor je bruiloft? of een bepaalde techniek te oefenen? De privéles wordt geheel afgestemd op jouw dansniveau, je wensen en het door jou gewenste tempo. De duur van een privéles is 45 minuten.

Prijzen

voor 1 persoon privéles 45 minuten uur = € 75, – (***10 privélessen voor € 650, -)
voor 2 personen (leider & volger) is het tarief € 95, –  voor 45 minuten(***10 privélessen voor € 850, -)

 *** prive lespakketen zijn 4 maanden geldig

Les van de beste

Leer nu deze passionele dans bij Release Academy van de voormalig Nederlands kampioen Bachata: Glen (Salsaventura). Zijn Bachata is een combinatie tussen Bachata Moderna en de Dominicaanse Stijl. Glen wordt in zijn dans gekenmerkt door zijn unieke gevoel voor musicality en timing. Maar ook door zijn speelse creativiteit op de dansvloer en zijn ontspannen manier van lesgeven.Kennismakingsles

Om je zo gemakkelijk mogelijk kennis te laten maken met onze manier van lesgeven en je het verschil te laten ervaren met andere dansscholen, nodigen wij je van harte uit tijdens een van onze proeflessen. Deze verzorgen we in samenwerking met Salsaventura drie keer per jaar gedurende een gehele week.

Gratis kennismakingsles Bachata 

Om je zo gemakkelijk mogelijk kennis te laten maken met onze manier van lesgeven en je het verschil te laten ervaren met andere dansscholen, nodigen wij je van harte uit tijdens een van onze proeflessen. Deze verzorgen we drie keer per jaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen regelmatig een nieuwsbrief.