fbpx

Bachata

Bachata is een zwoele dansstijl, die is ontstaan in de Dominicaanse republiek. Deze dansstijl wordt tegenwoordig over de hele wereld gedanst. Combineer passie met snel afwisselend voetenwerk tijdens de bachata lessen van Release Dance Academy onder leiding van Nederlands kampioen Glen van Dançamore en zijn danspartner(s).

✔ ​Geen vaste danspartner nodig

✔ Proefles €5, -, bij inschrijving cursus € 5, – retour

✔ 8 lessen voor € 80,-

Hoe ziet Bachata eruit?

De basisstappen dans je in tellen van 8, met en tap (pauze) op tel 4 en 8. Je maakt connectie met je danspartner aan de hand van een open, half-open of closed danspositie. Tijdens het dansen van de Bachata worden er ook zachte heup, schouder en arm bewegingen gemaakt.

Bachata cursus

Binnen de Bachata zijn er verschillende stijlen, namelijk:

• Bachata Dominicana: Ontstaan door invloeden van de Bachata Authentica die wordt gedanst op de Dominicaanse Republiek. Deze stijl is te herkennen aan de snellere Bachata ritme/muziek en het snel afwisselend voetenwerk die hierop wordt gedanst. De nadruk bij Dominicana ligt in de energieke bewegingen en speelse interpretatie van de muziek. Bekende Bachata Dominicana artiesten zijn bijv. Anthony Santos, Kiko Rodriquez en Frank Reyes. Dansers zoals Troy en Jorjet hebben Bachata Dominicana meer bekendheid gegeven in Europa.
• Bachata Moderna: In de jaren ’90 is de oorspronkelijke Bachata stijl beïnvloed door andere Latin dansstijlen zoals Salsa en Tango. Bij Moderna worden er sommige Salsa turns en dips uitgevoerd op de Bachata muziek. De Bachata muziek is in deze periode en stijl bekend geworden door artiesten zoals Prince Royce en Romeo Santos. Dansers zoals Jorge Ataca en Tanja La Alemana hebben deze stijl meer bekendheid gegeven.
• Bachata Sensual: Ontstaan in Spanje en is in de laatste jaren heel populair geworden door bijv. dansers zoals Korke & Judith en Daniel & Desiree. Er wordt tegenwoordig veel meer Bachata versies van bekende popliedjes gemaakt door DJ’s zoals DJ Tronky en DJ Soltrix. Hierop wordt voornamelijk Bachata Sensual gedanst. De Bachata Sensual staat bekend om zijn grote “body movements” en specifieke “body isolations”.

Wij geven les in een mix van Bachata-stijlen die we Bachata Fusion noemen. Hierbij gebruiken we technieken en elementen van zowel Moderna, Dominicana en de Sensual Bachata. Bachata dansers die de Fusion stijl meer bekendheid geven zijn bijv. Ronald & Alba uit Spanje.

Van wie krijg je Bachata les bij de Release Academy?

De Bachata lessen worden gegeven door voormalig Nederlands Kampioen Bachata, Glen van DançAmore en zijn danspartner(s). Geboren op Aruba en opgegroeid met een Dominicaanse stiefvader, die ook als DJ werkte, kwam Glen al vanaf heel jong in aanraking met Latin muziek. In 2004 kwam Glen naar Nederland voor zijn studie en besloot in 2006 Salsalessen te gaan nemen. In 2007 volgde Glen naast de Salsalessen ook Bachatalessen bij één van de eerste Dominicaanse dansdocenten in Nederland. In 2010 / 2011 deed Glen samen met zijn partner Khristy mee aan de eerste Nederlandse Kampioenschappen Bachata in Nederland en ze wonnen in 2011 de eerste plaats. Sindsdien worden zij regelmatig gevraagd voor workshops en optredens in Nederland en in het buitenland.
Glen heeft een sterk gevoel voor musicality en timing en hanteert een ontspannen manier van lesgeven. Door zijn speelse creativiteit op de dansvloer zijn de lessen altijd gevarieerd en blijf je jezelf ontwikkelen in de Bachata/ Salsa/ Kizomba.

Ben je benieuwd hoe de lessen eraan toe gaan? Meld je dan aan voor een proefles en kom een keer langs!

Wanneer kun je starten?

Om goed te leren dansen is het volgens ons belangrijk dat je een goede basis leert. Hiervoor gebruiken wij een uitgebreid en vooral gestructureerd programma. Heb je geen ervaring met Bachata meld je dan aan voor de starters/ basiscursus. Deze basiscursus start 5 per jaar. Release Academy biedt naast de vaste starters /basiscursus ook verschillende maand- en jaarcontracten aan. Je kunt bij ons kiezen uit 1 x per week lessen of 2 x per week lessen. Deze 2 x per week contracten brengen verschillende voordelen met zich mee, zoals gratis toegang tot onze Latinmix party.
Heb je al ervaring met Bachata, dan kan je instromen op een level wat bij je past, meld je dan aan voor de proefles Bachata intromers, dan kunnen we bepalen welke les het meest geschikt is voor jou. Kijk in de agenda voor de actuele planning en startdatums. Heb je nog vragen? Je kunt ons altijd bellen of mailen met jouw vragen, ons mailadres en telefoon nummer vind je bij ‘contact’.

Proefles Bachata Zoetermeer

Erachter komen of Bachata en de Release Academy iets voor jou zijn? Doe mee met een van onze proeflessen. Aanmelden kan zowel met als zonder danspartner. De proeflessen verzorgen we vijf keer per jaar. Een proefles Bachata tijdens de proeflesdagen kost € 5,- Dit bedrag wordt in mindering gebracht op het lesgeld wanneer je besluit aan de cursus mee te doen.

De proeflessen zijn te volgen op twee verschillende niveaus:

Proefles beginners: deze proefles is aan te raden als je geen ervaring hebt met Bachata.
Proefles instromers: deze proefles is voor degene die al ervaring hebben met Bachata, doordat je bijvoorbeeld op een andere dansschool les hebt gevolgd, In deze instromersproefles kijken we samen naar welke Bachata lesniveau het meest geschikt voor je is.

Eerst volgende proeflessen

Start Bachata basis cursus: januari 2021

Meld je aan voor de Bachata starter/ basis cursus die start in januari 2021. Je krijgt in totaal 8 lessen van een uur.

Tarieven Bachata

Een Basis cursus Bachata bestaat bij Release Academy uit 8 lessen van een uur. Ben je een student en 25 jaar of jonger? Dan ontvang je studentenkorting.

Per cursist Cursus duur Tarief
Per persoon 8 lessen van 60 minuten € 100,-
Per student 8 lessen van 60 minuten € 90,-

Aanbiedingen cursus Bachata

Meld je je aan vóór 15 januari 2021? Dan bespaar je € 20,-! Betaal slechts € 80,- voor 8 lessen van 60 minuten. (student € 70, -)

In combinatie met andere  basis cursussen (Salsa, Kizomba):
2 cursussen: € 200,- (€ 100,- per cursus) met vroegboekkorting: € 160, –
3 cursussen: € 270,- (€ 90,- per cursus) met vroegboekkorting: € 225, –

Doorlopend systeem Bachata

Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 15, –

Je kunt uit verschillende contractvormen kiezen:

1 Bachata les per week
Maandcontract: 1 x 60 minuten les per week = € 49,50 per maand
1/2 jaarcontract: 1 x 60 minuten les per week = € 45, – per maand
Jaarcontract: 1 x 60 minuten les per week = € 40,50 per maand
2 Jaarcontract: 1 x 60 minuten les per week = € 37,50 per maand

2 lessen per week (Salsa/ Bachata/ Kizomba)
Maandcontract: 2 x 60 minuten les per week = € 99, – per maand
1/2 jaarcontract: 2 x 60 minuten les per week = € 80, – per maand
Jaarcontract: 2 x 60 minuten les per week = € 71, – per maand
2 Jaarcontract: 2 x 60 minuten les per week = € 65, – per maand

3 lessen per week (Salsa/ Bachata/ Kizomba)
Maandcontract: 3 x 60 minuten les per week  = € 148,50 per maand
1/2 jaarcontract: 3 x 60 minuten les per week = € 120, – per maand
Jaarcontract: 3 x 60 minuten les per week = € 106,50 per maand
2 Jaarcontract: 3 x 60 minuten les per week = € 97,50 per maand

Lees de lesvoorwaarden

Wat zijn de verschillen in niveau per cursus?

Hieronder vind je het overzicht van onze verschillende niveaus. Bij het afronden van de basis cursus kun je ervoor kiezen om mee te doen aan de daaropvolgende lessen.

Weet je niet voor welk niveau je je moet inschrijven en heb je de proefles week gemist?
De eerste les van de basis cursus kan tegen betaling van € 15,- dienen als proefles. Meld je je na deze ‘proefles’ aan voor een Cursus Bachata? Dan halen we € 15,- van het lesgeld af.  Heb je al ervaring met Bachata dansen, dan kan je instromen op een level wat bij je pastmail of bel ons om een afspraak te maken!

Beginners  
Bachata Fusion: starters/ basis cursus Leer de basis van Bachata + aantal combinaties
Bachata Fusion: Beginners Basispassen en variaties + uitbreiding voetenwerk en techniek
Bachata Fusion: Improvers Voorbereiding voor het intermediate niveau + Verbeteren technieken + nieuwe en uitdagende variaties

 

Intermediate  
Bachta Fusion: Intermediate Musicality en styling + uitbreiding techniek+ nieuwe hoger niveau variaties

 

Advanced  
Bachata Fusion: Advanced Complexe combinaties + musicality + verbeteren en aanleren gevorderde danstechnieken + perfectionering styling

Wil je privéles volgen?

Wil je een romantische openingsdans voor je bruiloft leren of een bepaalde techniek onder de knie krijgen? Boek dan een privéles. Deze stemmen we helemaal af op jouw wensen en dansniveau. Een privéles Bachata duurt 45 minuten.

Aantal personen Lestijd Prijs per uur
1 persoon 60 minuten € 75,-
2 personen (leider en volger) 60 minuten € 95,-

Liever een privéles pakket?

Volg je liever 10 Bachata privélessen? Dan zijn onderstaande opties mogelijk.

Aantal personen Lestijd 10 privélessen*
1 persoon 45 minuten € 500,-
2 personen (leider en volger) 45 minuten € 750,-
*Het lespakket is 4 maanden geldig

Heb je vragen over het krijgen van privéles? Of wil je je Afspraak maken voor een privéles? Bel of mail ons gerust.

Een andere Latin dans leren?

Wil je jezelf nog een tandje extra uitdagen en meerdere danslessen volgen? Of ben je benieuwd wat de Latin scene nog meer te bieden heeft? Neem dan eens een kijkje bij onze andere danslessen.

Neem contact op met Release Academy

Wil je meer informatie over Bachata of onze andere danslessen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wij sturen regelmatig een nieuwsbrief.